Požar u Červar Portu progutao tri automobila

 

Noćas oko 4 sata ujutro izgorjela su tri automobila ispred stambene zgrade u Červar Portu. Vatrogasci su dobili dojavu u 4.15 sati i na teren izašli s 2 vozila i 4 vatrogasaca. Požar je ugašen u 4.35 sati, a intervencija je završila u 5.36 sati, rekao nam je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Poreč Denis Matošević.

ČULA SE EKSPLOZIJA: Požar u Červar Portu progutao 3 automobila – Tomislav Ljuština: „U glavi nam je sto pitanja i bojimo se za obitelji“

Vlasnik jednog automobila, poduzetnik Tomislav Ljuština, rekao je da su susjedi najprije vidjeli plamen, onda se čula i eksplozija, pa su tek onda vozila počela gorjeti. Dva su potpuno izgorjela, a treći automobil uništen je samo s jedne strane.

Svi smo oko 4 ujutro istrčali iz zgrade, jer susjedi koji imaju pogled na prednji dio zgrade vidjeli su vatru. S aparatima za gašenje smo krenuli gasiti, jer nam je bilo bitno da vatra ne zahvati balkone s nadstrešnicama. Imaju ljudi i plastike po balkonima pa je postojala opasnost da se vatra proširi. Mogla je šteta biti i veća da nismo sami počeli gasiti, rekao nam je Ljuština koji navodi da je bitno da nitko nije ozlijeđen.

-Imam sto pitanja u glavi, kome smo se ja ili susjedi zamjerili ili nešto krivo rekli ili učinili. Imamo obitelj, djecu i pitamo se hoće li se nakon ovoga još nešto desiti, zabrinuto je izjavio poznati porečki poduzetnik.

Paljenje automobila je valjda postala moda, naveo je Ljuština dodavši da je nedavno tek otplatio do kraja svoj auto, Mercedec B klase – i taman je trebao postati njegov vlasnik. Opel Zafira je malo stariji auto, a treći BMW oštećen je s bočne strane. Materijalna šteta je velika.

U trenutku dok ovo pišemo policija je još na terenu, a njihovu izjavu očekujemo nešto kasnije. Iz Policijske uprave istarske dobili smo dogovor na naš upit kojeg prenosimo u cijelosti:

“Danas oko 4.20 sati policija je zaprimila dojavu o požaru koji je zahvatio tri vozila na parkiralištu u Červar-Portu. Utvrđeno je da su u potpunosti izgorjeli Opel u vlasništvu 53-godišnjaka i Mercedes u vlasništvu 50-godišnjaka, dok je BMW u vlasništvu 27-godišnjaka djelomično nagorio. Porečki vatrogasci su ugasili požar, a policijski službenici će danas obaviti očevid kako bi se utvrdio uzrok požara.”

Preuzeto: ISTRA TERRA MAGICA

ČULA SE EKSPLOZIJA: Požar u Červar Portu progutao 3 automobila – Tomislav Ljuština: „U glavi nam je sto pitanja i bojimo se za obitelji“