USKRS s vatrogascima Poreštine – Dok građani slave oni su na terenu – Otkrivaju gdje se najviše krši mjera zabrane okupljanja

Ovaj blagdanski vikend mnogi od nas imali su priliku proslaviti Uskrs, premda daleko drugačiji od onog na što smo navikli. No, barem ga je većina provela s obitelji. Puno je onih, međutim, koji su morali raditi. Uz osoblje bolnica, policiju i druge žurne službe, tu su i vatrogasci – profesionalci i dobrovoljci, koji se brinu da se mjere koje je izdao Stožer civilne zaštite provode na terenu.

Provjerili smo kako su Uskrs proveli pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Poreč i članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava koji svakog dana, ne samo ovog vikenda, neumorno nadziru cijelu Poreštinu, sva poznata okupljališta, plaže, ali i uredno pomažu policiji koja ima stalni kontrolni punkt u Bonacima, gdje vozačima provjeravaju imaju li propusnice za napuštanje mjesta prebivališta.

Osim dežurne smjene u JVP-u Poreč, od njihova zapovjednika Denisa Matoševića doznajemo da su Uskrs proveli radno i pripadnici DVD-a Castrum Sv. Lovreč (5 vatrogasaca), DVD-a Grom Kaštelir-Labinci (njih 4), DVD-a Plamen Višnjan (njih 4), DVD-a Vrsar (3 vatrogasaca) DVD-a Lampo Tar-Vabriga (njih 5) i DVD-a Vitis Vižinada (njih 2). Dakle, ukupno 25 dobrovoljaca uz vatrogasce iz JVP-a.

Od zapovjednika Matoševića doznajemo da nije bilo velike potrebe za intervencijom, no ima mjesta gdje se građani u većem broju ipak okupljaju. Unatoč zabrani koja omogućuje da se koronavirus ne širi.

Bilo je šetača i u subotu i nedjelju, posebice na šetnici u Funtani, Portobusoli, Lanterni i u Tarskoj vali. Većina ljudi se pridržava zaštitnih mjera. Bilo je par grupica mladih koje je trebalo upozoriti na šetnici u Funtani te na Portobusoli i Lanterni. Portobusola je mjesto gdje se primjećuje najviše okupljanja mladih. Zabilježena su manja okupljanja djece i na igralištima u Sv. Lovreču i Baderni, komentirao je Matošević.

I danas je blagdan, Uskrsni ponedjeljak, pa će policija i vatrogasci, kako su najavili, obilaziti ponovno sva poznata okupljališta.

Ako se već izlazi, ponovit ćemo ono što Stožer svakodnevno upozorava – ne grupirajte se, družite se s članovima obitelji, socijalno se distancirajte, jer je to jedino oružje koje trenutno imamo u borbi protiv virusa koji nikoga ne štedi.

Preuzeto: Istra Terra Magica