Valamar Riviera pomogla radu Javne vatrogasne postrojbe Poreč

Valamar Riviera podržala je rad i pomogla Javnoj vatrogasnoj postrojbi – Centar za zaštitu od požara Poreč u nabavi vatrogasne opreme.

Ova hvalevrijedna vatrogasna postrojba svoju djelatnost dijeli u tri glavne aktivnosti: preventivu odnosno provođenje preventivnih mjera zaštite od požara i eksplozija, gašenje požara i spašavanje ljudi i imovine ugroženih požarom i eksplozijom te tehničke intervencije u smislu pružanja tehničke pomoći u nezgodama i opasnim situacijama i drugih poslova.

Vatrogasna postrojba broji 29 vatrogasaca koji uvijek stoje na raspolaganju svojoj zajednici i zbog toga brinu o održavanju i nabavljanju opreme te ulažu u uređenje prostorija u kojima obitavaju. Postrojba kontinuirano potiče osposobljavanje i uvježbavanje vatrogasaca, provode se operativno – preventivne aktivnosti, lokalnoj zajednici demonstriraju vježbe evakuacije, spašavanja, itd. Kao neke od primjera njihovog doprinosa zajednici valja istaknuti i organizirana predavanja za djecu predškolskog i školskog uzrasta kao i djelatnike kompanija koje educiraju i osvještavaju o opasnostima u požaru.

Brinuti o sigurnosti zajednice izazovan je, ali i ispunjavajući posao za svakog vatrogasca grada Poreča. Čast nam je biti na raspolaganju i pomagati koliko je u našoj moći. Zato je važno da kontinuirano održavamo uvjete za nesmetan rad naše postrojbe na koju smo jako ponosni. Zahvaljujemo i Valamaru što prepoznaje važnost našega rada i podržava nas dugi niz godina“, izjavio je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Poreč, Denis Matošević.

Svake godine u svibnju vatrogasci građanima otvaraju svoja vrata te povodom Dana vatrogasaca i Mjeseca zaštite od požara organiziraju Dan otvorenih vrata kako bi se svi upoznali s njihovim radom i aktivnostima. Ovaj educirani vatrogasni kadar svojom primarnom djelatnošću, efikasnim djelovanjem u prevenciji i borbi protiv požara, pruža sigurnost građanima grada Poreča.

preuzeto :Valamar Riviera PR