U Poreču gorjela tri auta istog vlasnika – 24 SATA

U petak ujutro u Poreču su zapaljena tri automobila istog vlasnika – luksuzni BMW, kombi marke Mercedes i maleni Citroen. Unatoč brzoj reakciji vatrogasca, automobili su izgorjeli gotovo u potpunosti…

Odmah su pozvali vatrogasce, a u njihovoj je kući zavladala panika. Muški dio odmah je u pidžamama i šlapama izletio van sa kanistrima vode i protupožarnim aparatima, no unatoč trudu sama gašenja ništa nisu mogli učiniti.

Probudio sam se oko jedan sat jer sam čuo kao da netko stalno baca petarde. No kada sam pogledao kroz prozor imao sam što i vidjeti. Vatra je doslovno gutala naše parkirane automobile, kazao nam je Vladimir.

Prepričao da je prvo vidio kako se vatra uzdiže iz motornog djela sportskog BMW-a tri metra u zrak, a kada je bolje se zagledao, jer mislio je da sanja, ugledao kako isto gore i Mercedesovo kombi vozilo, te maleni gradski Citroen.

Probudili su se tada i svi susjedi okolnih kuća, a onda su u onoj panici do dolaska vatrogasaca ipak uspjeli odgurnuti barem maleni Citroen od Mercedesa da sav ne izgori, rekao je Vladimir.

Napomenuto nam je kako su sva vozila inače od njegova zeta te da se on bavi uvozom i prodajom istih, te kako u drugom djelu grada ima autopraonu. Vatrogasci su sa dva vozila i četiri vatrogasaca u ulicu 43. Istarske divizije u mirno porečko naselje Finida stigli u rekordnom roku, te u petak u 1,47 sati započeli s gašenjem automobila, a požar svladali u 2,18 sati.

Policija koja je nakon njih odmah se pojavila, blokirala je cijelo područje zbog opasnosti od eksplozije. Nakon toga, kako već to i biva, rastegnuta je policijska traka i tijekom dana bi trebao se obaviti očevid.

Kako neslužbeno doznajemo, a to je bilo i vidljivo na licu mjesta, vatra je na svim vozilima planula u području motora, a zatim se širila na ostale dijelove i kabine unutrašnjosti, pa je za pretpostaviti kako ih netko namjerno zapalio.

Vlasnici kažu kako se nikome nisu zamjeriti. Susjedi o događaju nisu željeli ništa nam kazati. Svi su odmahivali rukom pravdajući kako su tada spavali, kako ništa nisu vidjeli i da ih to i ne zanima.

24sata.hr