Proslava “Dana vatrogasaca” porečki vatrogasci 04. svibnja 2023.

Povodom dana zaštitnika vatrogasaca – Sv. Florijana, gradonačelnik Poreča Loris Peršurić susreo se danas sa zapovjednikom Javne vatrogasne postrojbe – Centra za zaštitu od požara Poreč Denisom Matoševićem, te dežurnom smjenom vatrogasaca u Vatrogasnom domu, a potom je sudjelovao i na skupštini Područne vatrogasne zajednice.

Kako je istaknuo zapovjednik Matošević, protekle godine odrađeno je više od 600 intervencija, prilikom kojih je sačuvana oprema, bez ozlijeđenih. Nastavljeno je s nabavkom vatrogasnih vozila i opreme – lani je nabavljeno šest vatrogasnih vozila, što ih svrstava među najopremljenije u  Hrvatskoj. Vatrogasci se uz gašenje požara bave i pomoći kod prirodnih nepogoda, potraga, prometnih nesreća i drugih situacija.

Čestitajući im blagdan njihova nebeskog zaštitnika, gradonačelnik je istaknuo kako upravo vatrogasci ona pomoć kojoj se sugrađani najčešće obraćaju, posebno kad ne znaju kome se točno obratiti.

– Hvala vam na iznimnom zalaganju u stvaranju bolje i sigurnije zajednice. Želim vam što mirniju sezonu sa što manje intervencija. Od lani je Javna vatrogasna postrojba Poreč potpuno opremljena novim vozilima i opremom. Ali sva ta oprema ne bi imala smisla bez naših profesionalnih i vrijednih vatrogasaca. Zato je na nama da kroz zajedničku suradnju, uz opremu, osiguramo što bolje uvjete rada za sve naše vatrogasce jer ljudi su najbitniji., rekao je Peršurić.

Na skupštini Područne vatrogasne zajednice dodijeljena su i vatrogasna priznanja zaslužnim vatrogascima u protekloj godini.