Gradonačelnik Peršurić čestitao dan Sv. Florijana porečkim vatrogascima

Umjesto tradicionalnog prijema i druženja povodom dana zaštitnika vatrogasaca – Sv. Florijana, gradonačelnik Poreča Loris Peršurić susreo se danas sa zapovjednikom Javne vatrogasne postrojbe – Centra za zaštitu od požara Poreč Denisom Matoševićem te dežurnom smjenom vatrogasaca u Vatrogasnom domu.

Naime, porečki vatrogasci od samog početka epidemije koronavirusa rade 24 sata dnevno, a osim što sudjeluju u provođenju mjera Stožera civilne zaštite, aktivno se pripremaju i za protupožarnu sezonu.

Čestitajući im blagdan njihova nebeskog zaštitnika, gradonačelnik je istaknuo kako je ovaj dan prigoda za naglasiti značaj vatrogastva u komunalnom, preventivnom i zaštitarskom životu grada Poreča, ali i u društvenom. – U trenucima kada su se Istra i Poreč, prije gotovo dva mjeseca, po prvi put susreli s epidemijom koronavirusa, vaša je uloga u provođenju mjera i kontroli širenja zaraze bila itekako značajna. Osim što ste redovno bili na terenu, zajedno s dobrovoljnim vatrogasnim društvima Poreštine pomagali ste i Crvenom križu u dostavi namirnica i lijekova potrebitima, a istovremeno vodili računa o vatrogasnoj djelatnosti.

Matošević je pohvalio porečke vatrogasce, koji su i na ovaj izazov reagirali profesionalno i odgovorno. U nadi da će se iduće godine fešta povodom Sv. Florijana u Vatrogasnom domu održati uz veselje i sve na okupu, vatrogasci su zahvalili gradonačelniku na dolasku, suradnji, te potpori koju dobivaju od Grada.