Porečki vatrogasci izvačili dvojicu mladića koji su pali s krova nove škole u ventilacijski otvor

18-godišnjak iz okolice Tara i maloljetni 17-godišnjak iz Nove Vasi teško su ozlijeđeni prilikom pada sa 12 metara visokog krova nove škole na Finidi u Poreču u petak oko 22 sata.

Obavljenim očevidom utvrđeno je da su se četvorica mladića oko 21,45 sati popeli na krov škole preko protupožarnih stepenica te su hodali po krovu pri čemu su maloljetnik i 18-godišnjak upali u ventilacijski otvor (dubine od oko 12 metara).

Na mjestu događaja intervenirali su porečki vatrogasci koji su pružili pomoć i izvukli unesrećene.

Ozlijeđenom maloljetniku i 18-godišnjaku pružena je pomoć u OB Pula gdje su zbog teških ozljeda zadržani na liječenju.  Unatoč brojnim ozljedama, među kojima su lom zdjelice, stopala, kuka, trtice, pubične kosti, prstiju, kralježaka i nebrojeno hematoma, mladići smješteni na traumatologiji nisu u životnoj opasnosti, navodi 24sata.

Policija je jučer oko 22 sata zaprimila dojavu da su dvojica mladića pala s krova osnovne škole u Rovinjskoj ulici u Poreču, a za sada nema informacija što je mladiće ponukalo da se popnu na krov škole. Policija je utvrdila da nisu bili pod utjecajem alkohola niti su konzumirali nešto drugo.

(iPress)