Nabavljeno vatrogasno vozilo za gašenje i spašavanje na visini

Na Peškeri je danas predstavljena nova vatrogasna platforma –  vatrogasno vozilo za gašenje i spašavanje na visini,  nabavljena za potrebe Javne vatrogasne postrojbe – Centra za zaštitu od požara Poreč.

Nova vatrogasna platforma namijenjena je prvenstveno za intervencije gašenja i spašavanja na visokim objektima i objektima velike tlocrtne površine, ali moći će se koristiti i za druge tehničke intervencije na visini kao što su saniranje objekata, krovišta, te uklanjanje grana i drveća nakon vremenskih ili drugih nepogoda. To joj omogućavaju karakteristike – maksimalna radna visina platforme 32 metra, a nosivost radne košare 325 kilograma.

Kako je prilikom predstavljanja napomenuo zapovjednik JVP – CZP Poreč Denis Matošević, radi se o platformi marke BRONTO SKYLIFT TLK 23-12, dok je podvozje marke MERCEDES ECONIC 1828L. Cijena platforme je 1.500.000 kuna, a nabavljena je namjenskim sredstvima Područne vatrogasne zajednice Poreč, te su u nabavi pomogle stručne službe Grada Poreča-Parenzo. – Da biste bili sigurni trebate imati dvi je stvari, dobre vatrogasce i dobru opremu, tako da je danas veliki dan za našu postrojbu. Ponosan sam što smo dobili ovo vozilo, koje je nabavljeno rabljeno u Austriji i kompletno je servisirano  i obnovljeno.., rekao je zapovjednik.

Na predstavljanju su, uz porečke vatrogasce, sudjelovali i predstavnici Grada, kao i Općina Poreštine, vatrogasno vijeće te djeca iz vrtića kojima je današnja demonstracija bila posebno uzbudljiva, a pritom su naučili i nešto novo.

Nabavku je pozdravio i gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, koji je rekao kako je ovo je lijepi završetak ove nove serije nabavke nove opreme.

– Osim što su dobri u svome poslu, naši vatrogasci danas imaju i pet novih vozila, novu platformu i novu opremu za obranu od poplava, sve nabavljeno u proteklih godinu dana. Sad možemo reći da su vatrogasci kompletno opremljeni najsuvremenijim vozilima i vrhunskom opremom. Možemo biti mirni i sigurni dugo vremena na cijeloj Poreštini. Na nama je da im poželimo puno sreće i što manje posla., zaključio je Peršurić.