Javna vatrogasna postrojba Poreč dobila novo interventno vozilo

Nakon što je sredstvima Područne vatrogasne zajednice Poreč, koju čine Javna vatrogasna postrojba Poreč i Dobrovoljna vatrogasna društva s Poreštine, prije mjesec dana nabavljeno novo interventno vozilo, vrijedno nešto više od 2 milijuna kuna, jučer je iz Zagreba stiglo novo vozilo u Javnu vatrogasnu postrojbu – Centar za zaštitu od požara Poreč.

Kako je napomenuo zapovjednik postrojbe Denis Matošević, radi se o nabavi vozila u sklopu projekta „Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi Republike Hrvatske“, a koji se provodi u suradnji s Hrvatskom vatrogasnom zajednicom. Nabava opreme sufinancirana je sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Porečka je postrojba dobila teško šumsko vozilo Mercedes-Benz AROCS s WISS nadogradnjom i kvalitetnom opremom za spašavanje, vrijedno 2,25 milijuna kuna, koje će biti od posebne koristi u gašenju požara na otvorenom.

Postrojbu je obišao i porečki gradonačelnik, koji je najavio kako je, zahvaljujući EU projektu STREAM koji Grad Poreč-Parenzo provodi s partnerima, u tijeku nabava nove opreme koja se očekuje na jesen –  radi se o još jednom malom tehničkom vozilu, dva kamiona –  navalnom i cisterni, te prikolici za poplave.

– Naši su vatrogasci uvijek spremni, na visini zadatka i na raspolaganju odgovoriti na sve zahtjevne zadaće koje se pred njih postave. Ponosni smo na sve njih i vjerujem kako će do kraja godine naša će Javna vatrogasna postrojba imati potpuno modernizirani vozni park, što će im biti dodatna pomoć u ovom odgovornom poslu, a stanovnicima Poreštine dodatna razina sigurnosti., rekao je Peršurić, zahvalivši se svima koji su uključeni u nabavu nove opreme.

Porečka je postrojba, zajedno s DVD-ima Poreštine, spremno dočekala protupožarnu sezonu te je u stalnom stanju pripravnosti.