Projekt STREAM za veću otpornost na bujične poplave i ekstremne vremenske događaje

Edukacija te nova oprema Javnoj vatrogasnoj postrojbi grada Poreča omogućit će da postane jedna od prvih javnih vatrogasnih postrojbi u Republici Hrvatskoj potpuno opremljena za djelovanje u kriznim situacijama poplave s gotovo trenutnom mogućnošću odaziva, rekao je Denis Matošević, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Poreč i načelnik Stožera civilne zaštite Grada Poreča

Na konferenciji za medije održanoj jučer u foajeu Pučkog otvorenog učilišta u organizaciji Grada Poreča kao projektnog partnera, predstavljene su aktivnosti projekta “STREAM” (Strategic development of flood management) čiji je cilj smanjivanje šteta nastalih od poplava i to preventivnim mjerama koje će se razviti kroz pet radnih paketa.

Kako je rečeno, klima na Zemlji se mijenja. Svakim danom sve više klimatske promjene predstavljaju razlog za ozbiljnu zabrinutost, dok rastući broj prirodnih katastrofa ima sve veći utjecaj na gospodarski rast. Upravo iz tog razloga postupci ublažavanja i prilagodbe klimatskim promjenama te smanjenje njihovog utjecaja na svakodnevni život postali su jedan od gorućih izazova današnjice.