Vatreni početak travnja za porečke vatrogasce

Vatrogasci poreštine zajedničkim snagama ugasili požare

03. travanj 2020.

Sve vatrogasne snage Poreštine bile su na terenu jučer, petak 3. travnja, kada su tijekom popodneva uspješno ugasili dva velika požara na potezu od naselja Labinci prema Taru, te u Gradini u Općini Vrsar.
U Labincima je izgorjelo oko pet hektara šume i niskog raslinja, dok je u Gradini požar buknuo na otvorenom skladištu otpada papirne galanterije. U Labincima je na terenu vatru gasilo 33 vatrogasca s 13 vozila iz JVP Poreč i DVD-ova Kaštelir-Labinci, Tar-Vabriga, Vižinada i Višnjan. Dojava je stigla u 14.05 sati, a požar je ugašen u 15.55 sati.  Zatim  je, u 15.45 dok je još trajao šumski požar u Labincima došla dojava  za požar skladišta papira u Gradini. Najprije su na teren izašli vatrogasci JVP-a Poreč, njih petorica s tri vozila, a onda su im u pomoć stigli  DVD-ovi Vrsar i SV. Lovreč s 4 vozila i 11 vatrogasaca. Požar je ugašen  nakon sat i pol borbe s vatrom.

02. travnja 2020.

Prvu dojavu o zapaljenom vozilu u JVP Poreč zaprimili su u 2.20 sati te su na teren izašla dva vatrogasna vozila sa četiri vatrogasca. Deset minuta kasnije javljeno  je za eksploziju i požar u Lacop centru. Iz Vabrige je na drugi požar krenulo jedno vatrogasno vozilo sa dva vatrogasca, a odmah je aktivirana smjena u pripravnosti. Na kraju  gašenju požara u Poreču bila su  četiri vozila sa devet vatrogasaca. Uglavnom, automobil u Vabrigi je u potpunosti ugašen u 3 sata, a u Lacopu je vatra lokalizirana u 4.45, a potpuno ugašena u 5.30 sati. No, iz sigurnosnih razloga vatrogasci su ostali na terenu do jutarnjih sati. Obuzdana je vatrena stihija u području trgovine te se nije uspjela proširiti na gornji kat i okolne objekte.

Zapovjednik
Denis Matošević