Porečki vatrogasci potpisali novi kolektivni ugovor

Porečki vatrogasci potpisali su 30. siječnja 2019. godine novi Kolektivni ugovor kojim su osigurani bolji uvjeti za sve radnike

U prostorijama JVP CZP POREČ potpisan je 30. siječnja 2019. novi Kolektivni ugovor između SINDIKATA ISTRE, KVARNERA I DALMACIJE zastupan po sindikalnom povjereniku Franku Fatoriću, te JAVNE VATROGASNE POSTROJBE CENTRA ZA ZAŠTITU OD POŽARA POREČ zastupanu po zapovjedniku Denisu Matoševiću.

Nakon uspješno dovršenih pregovora između sindikalnih čelnika i predstavnika Javne vatrogasne postrojbe koji su rezultirali potpisivanjem novog Kolektivnog ugovora za period od 2019. do 2021. godine, kojim su povećana materijalna prava radnika,  jubilarne nagrade i osnovna plaća  koja je povećana za 5%, počevši od 01.01.2019. godine .

Potpisivanju su još prisustvovali  sa strane sindikata SIKD Darko Vidmar i Enis Žužić te sa strane vatrogasne postrojbe JVP CZP POREČ Lino Dobrila,Boris Šverko i Kristijan Ukota.

Predstavnici Sindikata zaključili su da zajednička suradnja doprinosi pozitivnim iskoracima, te pozitivnoj radnoj klimi na zadovoljstvo radnika i poslodavca.

Zapovjednik Denis Matošević tom je prilikom istaknuo da su prava radnika, uvjeti rada kao i podizanje plaće imperativ te izrazio zadovoljstvo zbog uspješno završenih pregovora i potpisivanja novog Kolektivnog ugovora.