Stožer civilne zaštite Grada Poreča-Parenzo

U organizaciji Stožera civilne zaštite Grada Poreča-Parenzo i službe za zaštitu i spašavanje Istarske županija, 24 travnja 2018. U Maloj vijećnici gradske uprave Grada Poreča-Parenzo održana je proširena sjednica Stožera civilne zaštite pod predsjedanjem načelnika Stožera Denisa Matoševića, a vezano za pripremu protupožarne sezone na području Garda Poreča-Parenzo i općina Poreštine.

Denis Matošević je i kao područni vatrogasni zapovjednik upoznao sve prisutne o prošlogodišnjoj sezoni, a s njim u suradnji Voditelj službe za zaštitu i spašavanje Vatrogasne zajednice Istarske županije Denis Stipanov podnio  izvješće o poduzetim mjerama za protupožarnu sezonu 2018. Godinu za područje Grada Poreča-Parenzo i Porešitne. Također je razmatran i plan rada u pripremi protupožarne sezone za 2018. god., a predloženo je donošenje Plana operativne provedbe programa aktivnosti.

U radu su aktivno sudjelovali predstavnici Šumarije Poreč Zoran Brščić, kao i Policijske postaje Poreč gospodin Krunoslav Marin, te iznijeli svoje aktivnosti u sklopu pripreme za protupožarnu sezonu 2018.Predstvanik Državne uprave za zaštitu i spašavanje područnog ureda Pazin gospodin Zoran Kiković upoznao je prisutne sa dopunama i poboljšanjima u organizaciji koje su proizašle tijekom prošlogodišnje požarne sezone.

Zaključeno je da su  na našem području, u dosadašnjoj fazi, pripreme za protupožarnu sezonu 2018 izvršene pravodobno.